2017. nov 19.

Novemberi lélekmelengető magányos űrlényeknek

írta: NiKi .mysparkle.
Novemberi lélekmelengető magányos űrlényeknek

Akár tökéletes karácsonyi ajándék is lehet a 14.000 Things to Be Happy About című 600 oldalas lista, méghozzá azoknak, akiket nem árt néha emlékeztetni az élet apró szépségeire. Ez a könyv megtanít rá, hogy a legegyszerűbb dolgokban lássuk meg a szépet, így ha rosszabb napjainkon beleolvasunk, idővel szemléletformáló hatással lehet ránk. 

20171119_112156_resized_1.jpg

Barbara Ann Kipfer, számos úgynevezett "listakönyv" írója fiatal kora óta rabja a listaírásnak. Ebben a könyvben rögzített mindent, ami 50 (!!!) év lefolyása alatt őt boldoggá tette. Ennyi idő alatt gyűlt össze a 145.000 rövid jegyzet, amiből ezt a könyv felépül. Az írónő néhol saját illusztrációival gazdagította a könyvet, ezek száma azonban elenyésző. Mindemellett arra buzdít minket, olvasókat, hogy részben ennek a könyvnek a segítségével, találjuk meg az apró csodákat az életben és a világban, hiszen ezeknek lehet igazán örülni.

Sajnos a könyv magyarul nem elérhető, de angolul valamelyest beszélők szerintem már bátran a kezükbe vehetik. Nem utolsó sorban nyelvtanulásnak is kiváló, hiszen bonyolult nyelvtani szerkezetek nem igazán vannak benne, a szavak jelentését pedig bárki megnézheti online szótárban.

20171119_112403_resized_1.jpg

Ami a könyvről mindenképp megemlítendő, hogy nagyon személyes. Emiatt lesz pár olyan bejegyzés, ami belőlünk nem vált ki különösebb érzelmeket. Jópár olyan jelenséget is leír az írónő, amelyek tipikusan az amerikai kultúrát és életstílust keltik életre, ezek közül néhány nem is lehet ismerős számunkra, vagy épp nehezen lefordíthatók. Jópárszor azonban azon kaptam magam, hogy miközben elolvastam egy oldalt, minden párszavas bejegyzés után mást és mást éreztem, csupa pozitív érzetet keltett bennem, kellemes emlékeket idézett fel, sokszor tudat alatt. Ez az, ami számomra kedvessé teszi ezt a végeláthatatlan listát: annyi, de annyi érzelmet szívott magába miközben íródott... Számomra épp emiatt elérte a célzott hatást, sokkal pozitívabb szemléletet ad, akármikor belenézek. Ez ugyanis nem olyan könyv, amit szép sorban haladva az oldalakkal érdemes olvasni. Persze, úgy is lehet. De a legjobb, ha csak felcsapjuk valahol és elolvasunk pár oldalt. Igazi lélekmelengető a hideg évszakokra.

Csak hogy néhány számomra kedves bejegyzést említsek:

serendipity

getting a job

writing down three things you appreciate every day 

a fresh idea in an artist's mind

always carrying a notebook

bringing beauty and meaning into others' lives

that vacation feeling

sitting and watching a plant grow

50 percent off anything

planting seeds

slow snowfalls

scented oils

starting a collection

finding the doll of the child you used to be 

the sound of the wind

rabbit tracks in the snow

20171119_112335_resized_1.jpg

Bármeddig tudnám folytatni, annyi megkapó szó van egymás után ebben a könyvben. 

Én a Book Depository-ról rendeltem, ami szerintem remek oldal azoknak, akik szívesen olvasnak angol nyelven. Szállítási költséget nem kell fizetni, ráadásul a legtöbb bestseller még olcsóbb is, ha innen, eredeti nyelven rendeled. Arról nem is beszélve, hogy már a hazai megjelenés előtt lecsaphatsz a legújabb könyvekre. Én már több alkalommal rendeltem, nem bántam meg. Szépen becsomagolják, kb. 2 héten belül érkezik. Szoktak küldeni ajándék színezhető könyvjelzőt is. Érdemes szétnézni rajta, mert már 2000 Ft-ért megvehetitek azokat a könyveket, amelyek nálunk 3-4-5000 Forintba is kerülnek.

https://www.bookdepository.com/

Ha konkrétan ez a könyv érdekel, itt tudod megvásárolni:

https://www.bookdepository.com/14000-Things-Be-Happy-About-Workman-Publishing/9780761181804?ref=pd_detail_1_sims_b_p2p_1

Jó böngészést!

20171119_112403_resized_1.jpg20171119_112302_resized_1.jpg

 

Szólj hozzá

könyv karácsony gyertya angol ajándék tea könyvajánló pozitív karácsonyi ajándék 14000 things to be happy about bookdepository